Als ik in de stad langs zo´n stinkende groene plaskrul fiets, vraag ik het mij regelmatig af. Hoeveel het kost om mannen de mogelijkheid te geven om overal in de stad gratis te laten plassen. Denk je eens in: het gebruik van dure binnenstadgrond, het – hoop ik- dagelijks schoonspoelen, en dan natuurlijk ook nog het onderhoud.

Nog veel meer vraag ik mij af waarom diezelfde plasfaciliteit niet aan vrouwen gegund is.

 

(…Ik geef jullie even de tijd om een steekhoudend antwoord te verzinnen….)

 

In Amsterdam zijn maar liefst 35 plaskrullen geïnstalleerd, tegen twee genderneutrale wc’s. Dat zou dus precies omgekeerd moeten zijn, omdat de mannenblaas wel 10 keer groter is dan die van een vrouw. Maar nee hoor … bij een beetje evenement plempt de gemeente naast de bestaande mannenkrullen de hele binnenstad alleen vol met mannenplaskruisen. Die dingen moeten geïnstalleerd, weer opgehaald en opgeslagen worden. Als deze extra -gratis- faciliteiten niet aan de heren aangeboden worden, gaan zij wild om zich heen plassen. Maar waar moeten de dames heen?

Onze collega’s homo-mannen hebben het nog beter voor elkaar. Zij weten met succes zelfs de dubbele plaskrul in stand te houden waar ze elkaar gezellig –al dan niet tijdens het plassen- onzedelijk kunnen betasten. Maar waar moeten de dames heen?
Die moeten maar op zoek naar een geschikte winkel of café waar ze hun overtollig vocht moeten lozen. Maar wat als vrouwen ook eens wild om zich heen gaan plassen?
In plaats van een kiss-in, stel ik voor om eens een plas-in te organiseren. Als een flash mob. Allemaal om exact 17.30 tijdens de spits op het Leidseplein de broek naar beneden – of rok omhoog- en laten stromen maar! Moet je eens kijken hoe snel ons plasprobleem is opgelost.

Een bevriend vriendinnenstel weigert in elkaars bijzijn te plassen. Onder het mom dat het de romantiek uit de relatie haalt. Zo bekeken kan ik maar beter ook niet meer in het bijzijn van mijn lief mijn tanden poetsen, neus ophalen of baardharen plukken. Hoeveel erotiserende handelingen blijven er dan eigenlijk nog over in een beetje relatie? Voor mij persoonlijk zijn dat: haar op afstand horen lachen, naar haar kijken terwijl ze autorijdt of haar achteloos een briljante berekening zien doen. Ieder zo haar fetish. Hoe dan ook, ik zal mijn vriendinnen adviseren om bij mijn plas-in maar een beetje bij elkaar uit de buurt te gaan zitten. Dat houdt het dan nog een beetje spannend.